Päijät-Sote: 80 vuotta täyttäneille suositellaan neljänsiä koronarokotuksia

Kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä hoivakodeissa asuville iäkkäille suositellaan neljänsiä koronarokotuksia. Tarkoituksena on tehostaa iäkkäiden suojaa vakavaa koronatautia vastaan.  

Varsinaista alaikärajaa ei iäkkäiden hoivakodeissa asuvien neljänsille rokotuksille ole, mutta esimerkiksi kehitysvammaisten hoivakodeissa asuville nuoremmille henkilöille sitä ei katsota tarpeelliseksi. 

Rokotuksen voi hakea Trion ja sote-keskusten rokotuspisteiltä tai tilapäisiltä pop-up-rokotuspisteiltä. Triosta ja pop-up-pisteiltä rokotuksen saa ilman ajanvarausta. Trion rokotuspiste on auki arkisin kello 10–19. Ajanvarauksen rokotukseen voi tehdä sähköisesti osoitteessa paijat-sote.fi/koronarokotus tai puhelimitse omasta sote-keskuksesta.  

Iäkkäiden asumispalveluiden ja säännöllisen kotihoidon asiakkaiden rokotukset järjestetään samaan tapaan kuin aikaisemmin. 

80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut 3 kuukautta. Kolme rokotetta saanut ja sen lisäksi koronataudin sairastanut iäkäs ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokotetta. Kaksi rokotetta saanut ja koronataudin sairastanut iäkäs voi ottaa kolmannen rokotteen, kun sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut 3 kuukautta. 

Lisätietoja: 
tulosaluejohtaja, avosairaanhoito Kimmo Kuosmanen, p. 050 539 1648

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointialueen järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.