Päijät-Hämeen keskussairaalalle ja Hollolan sote-keskukselle tunnustusta lääkäreiden ammatillisesta jatkokoulutuksesta 


Päijät-Hämeen keskussairaalan anestesiologian ja tehohoidon yksikkö on menestynyt erinomaisesti Nuorten lääkärien yhdistyksen ja Lääkäriliiton koulutuspaikkakyselyssä. Yksikkö sai viisi tähteä ja täydet sata NPS-pistettä eli jokainen vastaaja suosittelee anestesiologian ja tehohoidon yksikköä koulutuspaikkana ystävälle tai kollegalle. 
 

Perusteluina kiittävälle palautteelleen nuoret lääkärit kertovat saavansa kokeneemman kollegan apua aina tarpeen vaatiessa. Lisäksi työyhteisössä vallitsee lämmin ilmapiiri, ja monipuolinen työnkuva tarjoaa loistavat mahdollisuudet kehittää omaa osaamista. Yksikkö antaa esimerkilliset puitteet oppimiselle. 

Suoria lainauksia vastaajien palautteesta: ”Ammatillinen ja lämmin työyhteisö, monipuolinen ja kehittymistä tukeva työnkuva, yhteisön suoman luottamuksen ja kasvavan vastuun mahdollistama kehittyminen”

”Erinomainen senioriapu, hyvä mentorointi, loistavat kollegat” 

– Viimeinen vuosi on ollut raskas ja tällainen kiitos tuntuu tämän kaiken keskellä hyvältä. Parhaimmillaan hyvä koulutettava tartuttaa intoa omaan työhön ja kyseenalaistaa omaa tekemisen tapaa ja on palkitsevaa ihan itsessäänkin, kertoo osastonylilääkäri, koulutusvastaava Hanna Tarkkanen. 

Keskussairaalan muitakin yksikköjä ylsi koulutuspaikkakyselyssä hyvään pistesaaliiseen. Akuutti24 ja operatiivinen tulosalue saivat nekin viisi tähteä. Sisätaudit ja medisiininen tulosalue nappasivat neljä tähteä. Lisäksi Salpakankaan terveysasema eli Hollolan sote-keskus sai niin ikään neljä tähteä. Aiemmin tässä kuussa Hollolan sote-keskus sai Medisiinariliitolta tunnustusta kandiystävällisyydestä. 

Päijät-Soten tavoitteena on olla Suomen sote-alan paras työpaikka vuoden kuluttua.