Päijät-Hämeen hyvinvointialue etsii kiinteistösijoittajaa rakentamaan palveluasumisen ja kotihoidon yksikön Padasjoelle

Padasjoen kunta on osoittanut rakennettavalle yksikölle tontin kunnan sote-palvelujen keskittymästä, jota investoijan on mahdollista hyödyntää investointikokonaisuudessa. Tontti on mahdollista ostaa tai vuokrata kunnalta. Hyvinvointikuntayhtymä sitoutuu vuokraamaan palveluyksikön. Yhtymä tuottaa yksikössä annettavat palvelut joko itse tai kilpailuttaa niihin yksityisen palveluntuottajan 

Tavoitteena on rakentaa noin 45-paikkainen yksikkö, jonka tilat sopivat palveluasumiseen, tehostettuun palveluasumiseen sekä kotihoidolle. Rakennettavat tilat sijaitsevat esteettömässä toimintaympäristössä Padasjoen palvelujen lähellä ja mahdollistavat asunnon muuntumisen elämäntilanteiden mukaan. Yksikkö on kestävän kehityksen kohde. 

Hyvinvointialue pyrkii vuoropuheluun potentiaalisten investoijien kanssa viikolla 15 ja alustavat investoijien vuokratarjoukset pyydetään toukokuussa. Lopulliset tarjoukset jätetään ja päätös investoijasta tehdään elokuussa. Tavoitteena on, että rakentaminen voi alkaa heti vuoden 2022 alussa.