Orimattilan ja Kärkölän epidemiatilanne siirtyi perustasolle

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen alueen koronayhteistyöryhmä arvioi tänään pidetyssä kokouksessa, että Orimattilan ja Kärkölän alueilla koronavirusepidemia on siirtynyt perustasolle 28.6. alkaen. Lahden alue on edelleen kiihtymisvaiheessa.

Tällä hetkellä voimassa olevat suositukset ja rajoitukset ovat arvion mukaan voimassa 15.7. asti, mutta tarvittaessa niitä muutetaan epidemiatilanteen mukaan jo aiemmin. Koronayhteistyöryhmän kokoontumisia harvennetaan pidettäväksi kahden viikon välein kesän ajan, ja seuraava kokous pidetään 12.7.

Uusien koronatapausten määrä nousi viime viikolla neljänneksen verrattuna edeltävään viikkoon. Nousu johtuu pääosin ulkomailta peräisin olevien tartuntojen määrän noususta. Sairaalahoidon tarve on pysynyt vähäisenä. Alueemme pääasiallinen koronaviruksen muoto on alfamuunnos (Britannian muunnos), jonka lisäksi alueelta löytyy myös deltamuunnosta (Intian muunnos).

Vaikka tilaisuuksien henkilömäärien ylärajat poistuivat jo aikaisemmin, muistuttaa yhteistyöryhmä huomioimaan tilaisuuksia järjestettäessä terveysturvallisuuden toteutumisen. Lahdessa järjestettävissä sisätilatapahtumissa on oltava mahdollisuus säilyttää kahden metrin turvavälit. Myös laaja maskien käyttösuositus on edelleen voimassa koko hyvinvointialueen alueella, myös perustason alueilla, ja koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.