Onnikoti Harju siirtyy Päijät-Soten vammaispalveluille – muutoksella turvataan asukkaiden hoitosuhteiden ja henkilöstön työsuhteiden jatkuvuus

Onnikoti Harju on Mehiläisen ylläpitämä palvelukoti, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista ja palveluasumista kehitysvammaisille asukkaille. 20-paikkainen yksikkö sijaitsee Lahdessa Päijät-Hämeen keskussairaalan kupeessa.

Yksikkö avattiin keväällä 2020, mutta pitkään jatkuneen koronapandemian ja sote-alan henkilöstön saatavuusongelmien vuoksi toiminnan täysimääräinen käynnistäminen ja vakiinnuttaminen osaksi kehitysvammaisten asumispalveluverkostoa ei ole kaikilta osin onnistunut. Onnikoti Harjussa käytiin joulu-tammikuussa yt-neuvottelut, joiden aikana palveluntuottaja ja Päijät-Sote palveluiden pääasiallisena tilaajana kartoittivat yhteistyössä vaihtoehtoja, joilla asukkaiden palveluiden jatkuvuus voitaisiin parhaiten turvata.

–  Olemme todella tyytyväisiä, että löysimme hyvässä yhteistyössä Päijät-Soten kanssa ratkaisun, jolla sekä asukkaiden hoitosuhteet että henkilöstön työsuhteet saadaan säilytettyä yksikössä, toteaa Onnikotien johtaja Mikko Hämäläinen.

–  Myös me Päijät-Sotessa olemme tyytyväisiä neuvottelujen sujumiseen ja kokonaisratkaisuun, summaa vammaispalvelujen tulosaluejohtaja Pirkko Valtanen.

Muutoksen tavoiteaikataulu on 1.6.2022, jolloin on tarkoitus toteuttaa liikkeenluovutus Onnikodeilta Päijät-Sotelle. Liikkeenluovutuksessa asukkaiden hoitosuhteet jatkuvat, ja henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä uudelle työnantajalle.