Neuvolat muuttavat vaiheittain Lahden perhekeskukseen

Lahden perhekeskuksessa toimivat 8.1.2021 alkaen Launeen, Metsäkankaan ja Keskustan neuvolat.
Helmikuusta 2021 alkaen myös Ahtialan ja Mukkulan neuvolat, sekä huhtikuusta alkaen Jalkarannan ja Kasakkamäen neuvoloiden toiminta siirtyy perhekeskukseen. Tarkemmista ajankohdista tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Perhekeskukseen tullaan alkuvaiheessa Mariankatu 10:n kautta, mutta myöhemmin myös Aleksanterinkatu 11:n pääsisäänkäynti on käytössä, kun perhekeskus kokonaisuudessaan valmistuu.
Nastolan neuvola jatkaa entisissä tiloissaan osoitteessa Pekkalantie 12–14 B.

Ajanvaraus hyvinvointialueen mukaan
Lastenneuvolassa on käytössä sähköinen ajanvaraus 1-, 2-, 3-, 4- ja 5-vuotistarkastuksiin. Ajanvaraus on jaoteltu hyvinvointialueittain seuraavasti:

• Laune, Metsäkangas, Jalkaranta ja Kasakkamäki → Eteläinen hyvinvointialue
• Keskusta ja Nastola → Itäinen hyvinvointialue
• Ahtiala, Mukkula → Pohjoinen hyvinvointialue

Ajanvaraukset vuositarkastuksiin tehdään osoitteessa phhyky.fi, valitsemalla sähköinen asiointi.
Ajanvarauksen ja neuvonnan puhelinnumero on 044 416 3103. Käytössä on takaisinsoittopalvelu, johon voi jättää soittopyynnön arkisin klo 8–13. Soittopyyntöön vastataan mahdollisimman pian, viimeistään seuraavana arkipäivänä. Tarvittaessa ajan voi peruuttaa tekstiviestillä numeroon 044 482 4848, kirjoittamalla viestiin oma ja peruessa lapsen aikaa myös lapsen nimi, tarkka vastaanottoaika ja toimipiste.

Kattavat palvelut uusissa tiloissa huhtikuussa
Lasten ja nuorten kuntoutuspalvelut siirtyvät Harjukadulta kaupunginsairaalan yhteydestä perhekeskukseen helmi–maaliskuun aikana. Arjen tuen palvelut sekä Perhetilkun toiminta siirtyvät Lahden perhekeskukseen helmikuun aikana.

Alaikäisten mielenterveys- ja perheneuvolapalvelut sekä perheoikeudelliset palvelut toimivat Lahden perhekeskuksen uusissa tiloissa huhtikuussa 2021. Hyvinvointialue tiedottaa käyttöönoton toisesta ja kolmannesta vaiheesta erikseen lähempänä muuttoajankohtia.