Maakunnan epidemiatilanne heikkenee, rajoitukset vielä toistaiseksi ennallaan

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen alueen koronayhteistyöryhmä arvioi epidemiatilannetta tänään pidetyssä ylimääräisessä kokouksessa. Ryhmä päätyi pitämään rajoitukset alueella vielä ennallaan, mutta tilannetta arvioidaan huolestuttavan kehityksen vuoksi jo torstaina ylimääräisessä kokouksessa uudestaan.

Uusien koronatapausten määrä nousi viime viikolla runsaasti verrattuna edeltävään viikkoon. Nousu johtuu pääosin juhannuksen ravintola-altistumisista seuranneista tartunnoista. Tartunnanjäljityksellä sekä laajalla ravintolassa asioineiden testauksella on nyt pyritty saamaan epidemia hallintaan. Tartuntalukujen perusteella kiihtymisvaiheen kriteerit täyttyvät, mutta epidemia on edelleen Lahti-painotteinen.

Yhteistyöryhmä haluaa kuitenkin seurata tehtyjen torjuntatoimien tehoa, ennen kuin laajennetaan kiihtymisvaiheen arviota Lahden ulkopuolelle.

Yhteistyöryhmä muistuttaa etenkin Lahdessa järjestettävissä sisätilatapahtumissa ja asiakkaille avoimissa yleisötiloissa kahden metrin turvavälien säilyttämisestä. Laaja maskien käyttösuositus on edelleen voimassa koko hyvinvointialueen alueella ja koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.

Suositukset ja rajoitukset ovat arvion mukaan voimassa 31.7. asti, mutta tarvittaessa niitä muutetaan epidemiatilanteen mukaan jo aiemmin. Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina 8.7. klo 13.00 arvioimaan alueen epidemiatilannetta sekä rajoituksia ja suosituksia.

Armaksessa juhannuksena altistuneille avattu tilapäinen ajanvarausnumero poistuu käytöstä, koska puhelut ovat loppuneet. Koronavirustestiin hakeudutaan nyt normaaliin tapaan Omaolo.fi -palvelun tai Päivystysavun numeron 116117 kautta.