Maailman potilasturvallisuuspäivänä keskitytään raskaana olevan ja synnyttäneen äidin sekä vastasyntyneen turvallisuuteen

Potilas- ja asiakasturvallisuutta kunnioittaen Lahden radiomastot valaistaan illan pimetessä klo 20. Tänä vuonna potilasturvallisuuspäivän teemana on raskaana olevan ja synnyttäneen äidin sekä vastasyntyneen turvallisuus.

Päijät-Hämeen keskussairaalan naistentautien ja synnytysten osasto sekä vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosasto järjestävät teemaan liittyvää ohjelmaa.

Keskussairaalan pääaula puetaan oranssiin, esillä on synnytykseen liittyvää lääketieteellistä välineistöä, virkattuja ja neulottuja turvalonkeroita sekä keskoskehto. Paikalla olevat asiantuntijat vastaavat kysymyksiin.
Pääaulan näytöillä esitetään videoklippejä muun muassa vesisynnytyksestä, matalan ja korkean riskin synnytyksestä, turvallisuudentunteen tärkeydestä, raskausdiabeteksesta sekä vastasyntyneen seulonnasta osana potilasturvallisuutta. Näitä tietoiskuja julkaistaan myös Päijät-Soten sosiaalisen median kanavilla.

WHO organisoi maailmanlaajuista potilasturvallisuuspäivää

Kansainvälisen Maailman potilasturvallisuuspäivä on nimetty Suomessa potilas- ja asiakasturvallisuuspäiväksi kuvaten paremmin meidän sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmäämme. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta asiakas- ja potilasturvallisuudesta asiakkaiden ja potilaiden, ammattilaisten, tutkijoiden sekä päättäjien keskuudessa. Potilasturvallisuuspäivää vietetään muun muassa valaisemalla oranssilla valolla kansallisia monumentteja ympäri maailmaa ja järjestämällä vuosittain vaihtuvan teeman mukaisia koulutuksia, tiedotustilaisuuksia ja kampanjoita. Suomessa Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus koordinoi päivää valtakunnallisesti.

Lue valtakunnallinen tiedote potilasturvallisuuspäivästä