Lahden Armaksessa juhannusta viettäneitä kehotetaan hakeutumaan koronatestiin

Ravintola Armaksessa Lahdessa juhannusta 25.–26.6. viettäneillä on todettu jo kymmenkunta varmistettua koronatartuntaa, jotka eivät tartunnanjäljityksen mukaan liity suoraan toisiinsa. Ravintolassa kyseisenä aikana asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. Ravintolassa on arvion mukaan ollut jopa yli 500 henkilöä kumpanakin iltana.

Tartunnanjäljityksen mukaan ravintolassa on ollut paljon seurueita myös Päijät-Hämeen ulkopuolelta, erityisesti pääkaupunkiseudulta. Tartuntaketjuun liittyy Pietarista jalkapallon EM-kisoista palanneita turisteja.

Tartuntaryppään tehokkaan rajaamisen vuoksi kaikkia yökerhossa kyseisenä aikana asioineita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, vaikka oireita ei olisikaan. Suositamme omaehtoista karanteenia testituloksen varmistumiseen saakka.

Koronatestin voi varata sähköisesti osoitteesta omaolo.fi. Ravintola Armaksessa asioineet voivat varata testiajan poikkeuksellisesti puhelinnumerosta 044 4403 010. Numero on käytössä huomisesta 1.7. kello 8.00 lähtien. Puhelut ohjautuvat takaisinsoittojärjestelmään. Jos ajanvaraus ei onnistu näiden kanavien kautta, voi ajan varata tarvittaessa Päivystysavun numerosta 116117.

Myös ravintola Nosturissa Lahdessa perjantaina 25.6. kello 16–17.30 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle.

Juhannuksen aikaan 25.–26.6. Lahden keskustan ravintoloissa on ollut erittäin huolestuttavasti useita joukkoaltistustilanteita. Kaikkia keskustan ravintoloissa juhannuksena asioineita kehotetaan seuramaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin vähäistenkin oireiden ilmaantuessa.

Nämä lukuisat joukkoaltistukset tarkoittavat merkittävää riskiä koronatilanteen heikkenemiselle. Seuraavien kahden viikon ajan on erityisen tärkeää noudattaa suosituksia ja rajoituksia, jotta tilanteen nopea paheneminen pystytään estämään.

Myös yhden tai kaksi rokotetta saaneiden tulee noudattaa yleisiä hygieniasuosituksia erityisen huolella kaikkialla maakunnassa. Kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.

Toimimalla nyt yhdessä vastuullisesti, voimme estää koronatilanteen pahenemisen alueellamme.