Ajankohtaista opiskeluterveydenhuollossa

Opiskeluterveydenhuollon toiminta

MAKSUTON EHKÄISY PÄIJÄT-HÄMEESSÄ

 

Alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu alkaa Päijät-Hämeessä maanantaina 6.6.2022.

Kokeilun tavoitteena on parantaa nuorten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä, vähentää ei-toivottuja raskauksia ja raskaudenkeskeytyksiä ja tätä kautta edistää nuorten hyvinvointia ja terveyttä ja vähentää inhimillistä kärsimystä.

Maksuttoman ehkäisyn valikoimaan kuuluvat kondomit, kierukat, kapselit, renkaat, laastarit, mini- ja yhdistelmäpillerit. Jos sinulla on ehkäisymenetelmä käytössä, voit tarkistaa tästä linkistä (linkki avautuu lähempänä aloitusaikaa) kuuluuko valmisteesi maksuttoman ehkäisyn valikoimaan.

Jos ehkäisysi kuuluu maksuttoman ehkäisyn piiriin, voit tulla noutamaan lisää valmistetta ilman ajanvarausta opiskeluterveydenhuollon toimipisteestä tiistaisin klo 13 – 15. Ota mukaasi Kela-kortti ilmoittautumista varten. HUOM! Aloitusviikolla poikkeavat jakelupäivät: keskiviikko 8.6. klo 13-15 ja perjantaina 10.6. klo 9-11.

Jos sinulla ei ole käytössäsi ehkäisymenetelmää, haluat vaihtaa menetelmää tai valmisteesi ei kuulu valikoimaan ja haluat vaihtaa sen maksuttomaan, varaa ensisijaisesti aika omalle terveydenhoitajallesi sähköisesti tästä (linkki avautuu lähempänä aloitusaikaa). Jos et löydä vapaita aikoja, voit varata ajan muille opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajille.

Kesän aikana voit myös varata ajan tai kysyä neuvoa soittamalla takaisinsoittojärjestelmäämme p. 044 416 3658 (6.6. – 12.8.).

 

 

KESÄAJAN TOIMINTA OPISKELUTERVEYDENHUOLLOSSA

 

Opiskeluterveydenhuollon henkilöstö lomailee vaihtelevasti 12.8.2022 asti. Koko kesän ajan on vähintään yksi terveydenhoitaja paikalla.

Jos Sinulla on asiaa maksuttomaan ehkäisyyn liittyen, tai haluat varata ajan kutsuntatarkastukseen tai tarvitset ohjausta ja neuvontaa, niin voit soittaa numeroon 044 416 3658.

Kiireellisessä asiassa otathan yhteyttä omaan sote-keskukseen tai päivystysavun numeroon 116117.