Lahden perhekeskuksen neuvola

Lahden alueen neuvolat (pois lukien Nastolan neuvola) ovat muuttaneet perhekeskukseen alkuvuoden 2021 aikana. Neuvolat löytyvät jatkossa hyvinvointialueilta. Perhekeskukseen keskittyvät äitiys- ja lastenneuvolapalveluiden lisäksi lasten ja nuorten kuntoutuspalvelut, alaikäisten mielenterveys- ja perheneuvolapalvelut, perheoikeudelliset palvelut, arjen tuen palvelut sekä Perhetilkku-kokoontumispaikka.

Neuvolat hyvinvointialueittain:

  • Ahtialan neuvola: Pohjoinen hyvinvointialue. Käyntiosoite Mariankatu 10, 1. kerros.
  • Jalkarannan ja Kasakkamäen neuvolat: Eteläinen hyvinvointialue. Käyntiosoite Mariankatu 10, 2. kerros.
  • Keskustan neuvola: Itäinen hyvinvointialue. Käyntiosoite Mariankatu 10, 2. kerros.
  • Launeen neuvola: Eteläinen hyvinvointialue. Käyntiosoite Mariankatu 10, 2. kerros.
  • Metsäkankaan neuvola: Eteläinen hyvinvointialue. Käyntiosoite Mariankatu 10, 2. kerros.
  • Mukkulan neuvola: Pohjoinen hyvinvointialue. Käyntiosoite Mariankatu 10, 1. ja 2. kerros.
  • Neuvolalääkäreiden vastaanotot: Käyntiosoite Mariankatu 10, 2. kerros.

Päijät-Soten neuvoloiden yhteystiedot löydät täältä.

Avoneuvolatoiminta

Avoneuvola on auki maanantaista torstaihin klo 8–10. Avoneuvolan käyntiosoite on Mariankatu 10.

Saapuminen vastaanotolle perhekeskukseen

Sisäänkäynti neuvolavastaanotoille on Mariankatu 10:n ovesta. Ilmoittautumisautomaateilla voi ilmoittautua Kela-, henkilö- tai ajokortin viivakoodilla tai näppäilemällä henkilötunnus itseilmoittautumislaitteeseen. Mobiili-ilmoittautuminen on tulossa käyttöön myöhemmin.

Jos ilmoittaudut ensimmäisessä kerroksessa ja vastaanottosi on toisessa aulassa tai kerroksessa, ilmoittautumisautomaatti ohjaa sinut eteenpäin. Siellä sinun tulee näyttää kortin tai automaatin antaman tulosteen viivakoodia tai syöttää henkilötunnus uudelleen ilmoittautumisautomaatille, jolloin henkilökunta tietää, että olet saapunut oikeaan aulaan ja olet kutsuttavissa sisään vastaanotolle. Sisäänkutsu näkyy aulatilojen seinillä olevilla infonäytöillä.

Ensimmäisen kerroksen aulassa on yksi hissi toiseen kerrokseen, toinen hissi löytyy D-rappukäytävästä, kulku rappukäytävään sisääntuloaulasta oikealle.

Ensimmäisessä kerroksessa on yksi vaunuparkki, samoin toisessa kerroksessa. Vaunuparkit eivät ole valvottuja. Vaunujen lukitsemista varten on vaunuparkeissa tankoja, joihin vaunut voi kiinnittää omalla lukolla (pitkähkö vaijerilukko tai vastaava). Vaunuja ei saa tuoda käytäville, eikä vastaanottohuoneisiin.

Eteläisen hyvinvointialueen (entiset Jalkarannan, Kasakkamäen, Launeen ja Metsäkankaan neuvolat) terveydenhoitajien vastaanottohuoneet ovat 2. kerroksessa roosanvärisellä D-käytävällä huoneet D206 ja D210–219 sekä vihreällä A-käytävällä huoneet A230–A231 ja A233–A234.

Itäisen hyvinvointialueen (entinen Lahden Keskustan neuvola) terveydenhoitajien vastaanottohuoneet ovat 2. kerroksessa roosanvärisellä D-käytävällä huoneet D209, E206, E209–E211 sekä sinisellä E-käytävällä huoneet E213–215, E217 ja E230.

Pohjoisen hyvinvointialueen (entiset Ahtialan ja Mukkulan neuvolat) terveydenhoitajien vastaanottohuoneet ovat 1. kerroksessa huoneet D112, E119–120, E133 ja E137–140 sekä 2. kerroksessa sinisellä E-käytävällä huone E229.

Neuvolalääkärit löytyvät 2. kerroksesta siniseltä E-käytävältä. Äitiysneuvolalääkäreiden ja äitiysneuvolalääkärivastaanoton hoitajien vastaanottohuoneet ovat E221, E223–E224 ja E226. Lastenneuvolalääkäreiden vastaanottohuoneet ovat E218 ja E227–E228.

Suuhygienistin vastaanottohuone on roosanvärisellä D-käytävällä huone D205.

Perhekeskuksen tulostettavat esitteet

Neuvolat muuttavat perhekeskukseen – tulostettava esite (PDF)

Guidance Centers move to the Lahti Family Center – printable brochure (PDF)

Lahden perhekeskus, sisääntuloaula 1D
Lahden perhekeskus, sisääntuloaula 1D