5-11-vuotiaiden koronarokotukset

5-11-vuotiaiden lasten koronarokotusajanvaraus ja tietoa rokotuksista. Huomioithan, että et tule sairaana tai sairaan lapsen kanssa neuvolaan, jotta mikään infektio ei leviä.

Äitiys- ja lastenneuvolan ajanvaraus ja neuvonta puhelimitse ja chatin kautta on suljettuna poikkeuksellisesti pe 20.5.2022.

 

Päijät-Soten alueella 5–11-vuotiaat lapset voivat saada koronavirusrokotuksen. 

Jos sinulla on kysymyksiä lasten koronarokotuksista, katsothan ensin löytyykö vastaus täältä.

Rokotukseen voivat tulla vain ajan etukäteen varanneet.

Ajanvaraus koronavirusrokotteisiin löytyy täältä.

Rokotesarjaan kuuluu kaksi rokotetta. Rokotteena on BioNTech-Pfizerin Comirnaty-koronarokote

Rokotusväli on vähintään 6 viikkoa. (Rokotus väli ei saa olla yhtään alle 6viikkoa.) Rokotusajan voi varata mihin tahansa rokotuspisteeseen.

 

Koronarokotus sairastetun taudin jälkeen:

Jos rokotuksen ja sairastetun taudin väli on alle 6 viikkoa annetaan 2. annos 4-6 kk kuluttua sairastetusta taudista.

Jos rokotuksen ja sairastetun taudin väli on yli 6 viikkoa ei toista rokoteannosta tarvitse antaa. Jos välttämättömästi tarvitaan 2. rokote se annetaan 4-6 kk sairastetusta taudista.

 

Huoltajan suostumus alaikäisen rokottamiselle

  • 5-11 vuotiaille lapsille koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia.
  • Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, niin poissaolevalta huoltajalta tulee olla allekirjoitettu suostumuslomake. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta täällä.

Ajanvaraus koronarokotteisiin

  • Aika on varattava lapsen nimellä.
  • Siirry puolesta asiointiin (5-10-vuotias lapsi) oikealta yläreunasta oman nimesi alta löytyvästä valikosta. Tarkista, että lapsen nimi on sivun oikeassa yläkulmassa. Ajanvaraus koronavirusrokotteisiin löytyy täältä
  • Ajanvaraus toivotaan tekemään ensisijaisesti sähköisesti. Puolesta asiointi on mahdollista alle 10-vuotiaan lapsen kohdalla.
  • 10 vuotta täyttäneiden lasten ajanvaraus tapahtuu neuvolan asiakasohjauksen kautta soittamalla  p. 044 416 3103 arkisin klo 8–13.
  • Ethän tuo lasta rokotukselle, jos lapsella on hengitystie- tai vatsaoireita, kuumetta. Myös lapsen saattajan tulee olla oireeton.

Rokotukset järjestetään neuvola- ja kouluterveydenhuollon henkilöstön yhteisvoimin, ja ne järjestetään paikkakunnilla seuraavasti :

  • Lahden perhekeskuksen neuvolassa maanantaina 27.6 ja tiistaina 9.8.
  • Asikkalan neuvolassa tiistaina 17.5.

Jos sinulla on kysymyksiä lasten koronarokotuksista, katsothan ensin löytyykö vastaus täältä.

Lue poikkeuksista neuvolan toiminnassa koronavirusepidemian aikana täältä.

Mikäli sinulla on kysyttävää koronavirukseen liittyen, lue ensin ohjeet ja toimi niiden mukaisesti.

Neuvolan kautta ei voi saada lähetettä COVID-19-testiin eikä neuvola ota kantaa testin tuloksiin. Kaikki COVID-19-testaukseen liittyvät kyselyt tulee hoitaa Päivystysavun kautta, p. 116 117.

HUOM! Jos tarvitset todistuksen työnantajaa varten sairaan lapsen hoidosta, ole yhteydessä omaan sote-keskukseesi.

Sairausasioissa ole virka-aikana yhteydessä omaan sote-keskukseesi ja kiireellisissä asioissa päivystysaikana Akuutti24:ään. Mikäli kyseessä ei ole henkeä uhkaava hätätilanne, soita ennen lähtöäsi Akuutti24:n neuvontanumeroon 116 117. ​Soita hätänumeroon 112 aina kiireellisissä hätätilanteissa, kun kyseessä on esimerkiksi äkillinen sairauskohtaus, tajuttomuus tai hengenvaara.