Koronarokotuksen voi hakea torstaihin asti ilman ajanvarausta Asikkalan, Hollolan, Nastolan ja Orimattilan väliaikaisilta rokotuspisteiltä

Tilapäiset walk-in-rokotuspisteet Asikkalassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa ovat auki vielä tällä viikolla tiistaista torstaihin kello 12–18. Walk-in-pisteiltä rokotuksen saa helposti ilman ajanvarausta lähes jonottamatta. Torstain jälkeen nämä rokotuspisteet suljetaan. Rokotuspisteet ovat Asikkalassa osoitteessa Kanavatie 11 (vanha virastotalo), Hollolassa Virastotie 1 (Sporttimaken entinen tila), Nastolassa Pekkalantie 5 (kunnanviraston entinen tila) ja Orimattilassa Kotiseututie 2 (neuvolan entinen tila).

Kuluvalla viikolla voi Trion rokotuspisteeltä rokotuksen hakea ilman ajanvarausta maanantaista perjantaihin kello 8–19, ja rokotuspiste on auki vielä tulevana viikonloppuna lauantaina kello 8–17 ja sunnuntaina kello 11–17.

Lahdessa Trion rokotuspisteellä koronarokotukset jatkuvat maaliskuussakin, mutta aukioloajat muuttuvat tiistaina 1. maaliskuuta. Ilman ajanvarausta walk-in-pisteelle voi tulla ensi viikon tiistaista alkaen arkisin kello 10–19, ja ajan rokotukseen voi varata arkipäiville kello 10–19 välille. Viikonloppuisin rokotuspiste on helmikuun jälkeen suljettu.

Jatkossa koronarokotuksia saa edelleen sote-keskuksista ajanvarauksella.

Pop-up-rokotuspisteet tulevat jälleen kauppoihin

Kauppoihin maaliskuussa pystytettäviltä pop-up-rokotuspisteiltä voi ottaa koronarokotuksen ilman ajanvarausta seuraavasti

  • Prisma Holma (Johanneksenkatu 4, Lahti) 7.3. ja 8.3. kello 12–18
  • Kauppakeskus Karisma 12.3. kello 11–17. Myös mahdollisuus ottaa rokotus 5–11-vuotiaille lapsille.
  • Prisma Laune (Ajokatu 83, Lahti) 17.3. ja 18.3. kello 12–18
  • Prisma Hollola (Kansankatu 8, Hollola) 21.3. ja 22.3. kello 12–18

Rokotuspisteille voi tulla vain oireettomana, ja mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus (myös ajokortti tai Kela-kortti käyvät). Asiointia nopeuttaa, jos puhelimessa tai tulostettuna on Omakannan rokotustodistus.

Rokotus on paras suoja koronataudin vakavaa muotoa vastaan.