Koronarokotuksia tarjotaan vaiheittain – vielä aikoja ei voi varata

Koronavirusrokotuksia on tällä viikolla aloitettu Päijät-Hämeen hyvinvointialueen alueella sijaitsevissa sosiaalihuollon toimintayksiköissä, jotka tarjoavat ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa ikääntyneille, vammaisille henkilöille sekä tehostetussa asumispalvelussa asuville mielenterveyskuntoutujille. Maanantaina aloitettiin myös toisen rokoteannoksen antamiset jo rokotetulle sote-henkilöstölle.

Koko väestön rokotukset eivät ole vielä alkaneet. Alueen asukkaiden toivotaan välttävän koronarokotuksiin liittyviä tiedusteluja terveysasemilta ja sote-keskuksista puhelinliikenteen ruuhkautumisen välttämiseksi. Kun joukkorokotukset alkavat, tiedotamme laajasti koronarokotukseen hakeutumisesta. Rokotuksia tarjotaan koko Päijät-Hämeen hyvinvointialueen alueen asukkaille. Tällä hetkellä asukkaat eivät voi vielä yleisesti varata aikaa koronarokotukseen ja tiedotamme, kun ajanvaraus alkaa. Hyvinvointialueen alueeseen kuuluvat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä.

Maksuton ja vapaaehtoinen koronavirusrokote tarjotaan vaiheittain koko väestölle THL:n suosittelemassa järjestyksessä:

1. COVID-19-tautiin sairastuneiden tai perustellusti sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden tutkimiseen, välittömään hoitoon tai huolenpitoon liittyvä tai muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon henkilöstö ja asukkaat
2. 70 vuotta täyttäneet ja vanhemmat henkilöt
3. Henkilöt, joilla on vakavalle COVID-19 -taudille altistavia sairauksia
4. Muut kuin kohdissa 1-3 tarkoitetut henkilöt.

Rokotusten etenemistä rajoittaa tässä vaiheessa rokotteiden saatavuus. Väestön rokotukset alkavat helmikuun aikana.