Koronarokotukset jatkuvat kesällä normaalisti – heinäkuussa pääpaino on tehosterokotuksissa

Päijät-Sote antaa nyt rokotuksia kaikille ikäryhmille 16-vuotiaista lähtien, ja tällä viikolla rokotuksia annetaan noin 12 000. Rokotukset jatkuvat normaalisti kesän yli sote-keskusten rokotuspisteissä ja työterveysyrityksissä. On suositeltavaa ottaa rokotus työterveyden kautta, jos työnantaja on tehnyt sopimuksen koronarokotuksista työterveyshuollon kanssa. Alueellamme koronarokotuksia antavat työterveyshuollon palveluntuottajat voi tarkistaa osoitteesta paijat-sote.fi/koronavirus/koronavirusrokotukset/tyoterveyshuollon-ajanvaraus.

Suosittelemme sähköistä ajanvarausta. Ohjeet sähköiseen ajanvaraukseen löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista. Ajanvarauksen yhteydessä asiakas valitsee joko Modernan tai Pfizer-BioNTechin rokotteen. Modernan ja Pfizer-BioNTechin koronarokotteet ovat samankaltaisia mRNA-rokotteita, joilla molemmilla on hyvä teho myös virusmuunnoksiin. 16–17-vuotiaille voidaan antaa vain Pfizer-BioNTechin rokote. Ajanvarausjärjestelmässä vapaita aikoja on useilla eri ajanvarauskirjoilla.

Heinäkuussa rokottamisen pääpaino on tehosterokotuksissa, ja rokotemäärästä johtuen ensimmäisen annoksen rokotusaikoja on vähemmän. Tehosterokotukset annetaan pääsääntöisesti 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta samassa paikassa, missä ensimmäinen rokotus on saatu. Tehosterokotteita jaetaan rokotuspisteille ensimmäisen rokotuksen määrän mukaan, ja asiakas on varannut tehosteajan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Jos rokotusaikaa on välttämätöntä siirtää esimerkiksi lomamatkan vuoksi, siirretään aika myöhempään ajankohtaan syksylle.

Päijät-Soten asiakkaiden rokotustiedot on korjattu Omakannan järjestelmään koronatodistuksia varten. Omakannasta voi tulostaa rokotustodistuksen. Virallinen EU:n koronatodistus on kuitenkin mahdollista tulostaa Omakannasta vasta heinäkuussa.