Koronarokotuksen voi saada aamulla tai aamupäivällä jopa jonottamatta

Ilman ajanvarausta toimivilla walk-in-rokotuspisteillä on nyt väljää etenkin aamuisin ja aamupäivisin. Koronarokotuksen voi saada lyhyellä jonotusajalla tai jopa jonottamatta.

Rokotuspisteiden sijainnit ja aukioloajat voi tarkistaa osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista.

Ajanvarausajat ovat tällä hetkellä varattuja kahdelle seuraavalle viikolle, mutta aikoja löytyy hyvin tämän jälkeen. Vakavia sairastumisia vähennetään parhaiten myös omikronmuunnoksen aiheuttaman aallon aikana panostamalla rokotuskattavuuden nostamiseen. Tähän jokainen alueen asukas voi vaikuttaa ottamalla rokotuksen. Rokottaminen vähentää oleellisesti sairaalajaksojen määrää ja siten auttaa terveydenhuollon selviytymistä.

Rokotuspisteille voi tulla vain oireettomana, ja mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus (myös ajokortti tai Kela-kortti käyvät). Aikataulussa on hyvä huomioida rokotuksen jälkeinen 15 minuutin seuranta-aika. Annosvälien toteutuminen tarkistetaan rokotuspisteellä, ja asiointia nopeuttaa, jos rokotettavalla on puhelimessa tai tulostettuna Omakannan rokotustodistus.