Koronaepidemian tilanne on ollut alueella vakaa – rokotettavia on selvästi vähemmän kuin rokotusaikoja

Alueen vähintään 16-vuotiaista on yhden rokoteannoksen saanut noin 80 prosenttia ja kaksi rokoteannosta noin 44 prosenttia.

Epidemia painottuu alueellamme Lahteen, jossa on voimassa yhtymän hallituksen tekemä päätös yleisötilaisuuksien rajoittamisesta 31.8.2021 asti. Päätöksessä kielletään kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä, sekä kaikki ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Tilaisuuksia voidaan kuitenkin järjestää, jos toimitaan opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti.

Asukkaiden toivotaan hakeutuvan koronatestiin mahdollisimman pian lievienkin hengitystieoireiden vuoksi.

Päijät-Sote on lisännyt rokottamisaikoja viime viikkoina merkittävästi. Viime viikonlopun aikana suurin osa ajoista jäi käyttämättä. Alueemme rokotuskattavuus on selvästi kansallista keskiarvoa alhaisempi etenkin alle 40-vuotiailla. Toivomme mahdollisimman monen hakeutuvan rokotettavaksi. Laajan rokotuskattavuuden myötä on jatkossa mahdollista purkaa koronarajoituksia ja suosituksia.

Alueemme suositukset ja rajoitukset ovat ennallaan 31.8. asti.

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 23.8. arvioimaan alueen epidemiatilannetta sekä rajoituksia ja suosituksia.