Kolmas koronarokotuskierros etenee ja lasten rokotukset ovat alkaneet hyvin

Kolmansien rokotusten kattavuus on alueellamme noussut hyvin, ja se on jo 51 prosenttia alueemme 12 vuotta täyttäneessä väestössä. Aikoja koronarokotuksiin on hyvin tarjolla kaikissa rokotuspisteissä, ja walk-in-rokotuspisteiltä rokotuksen saa ilman ajanvarausta vähällä jonottamisella. Kannustamme vahvasti kaikkia 18 vuotta täyttäneitä ottamaan myös kolmannen koronarokotuksen, koska se vähentää sairaalahoitoon johtavia tautimuotoja 90 prosenttia.

Koronarokotteiden kolmannella rokoteannoksella on myyntilupa ainoastaan yli 18-vuotiaille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille. Tämän vuoksi kolmansia koronarokoteannoksia ei toistaiseksi suositella alle 18-vuotiaista kuin voimakkaasti immuunipuutteisille. Jos myyntilupa jatkossa laajenee 12–17-vuotiaisiin, THL tiedottaa asiasta.

Kaikille 5–11-vuotiaille lapsille tarjotaan mahdollisuutta ottaa koronarokotus. 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset ovat alkaneet alueellamme hyvin, ja jo 17 prosenttia ikäryhmän lapsista on saanut ensimmäisen rokotuksensa. Ikäryhmälle on suunnitteilla uusia rokotuspäiviä. Jos lapsi on jo sairastanut koronan, voi rokotteen ottaa vähintään kuuden viikon kuluttua taudin sairastamisesta.

Koronarokotusten ajanvaraukset Päijät-Soten rokotuspisteille tehdään osoitteessa paijat-sote.fi/koronarokotus.