Kansainvälinen webinaari pohtii terveyden ja kestävämmän elämisen avaimia – esimerkkeinä Lahti ja Barcelona

Keskustelun aiheena on muun muassa se, miten yhdistää tieteen ja politiikan agendat kestävämmän kaupungin ja elämisen hyväksi.
Webinaarin kielenä on englanti ja se järjestetään 3. kesäkuuta klo 14-16 Suomen aikaa zoomin välityksellä. Webinaarin järjestäjinä ovat Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ja Barcelonan Institute for Global Health (ISGlobal).

Toinen kaupungeista edustaa harvempaan asuttua pohjoismaista ja toinen eteläeurooppalaista, väestöltään tiheämmin asuttua kaupunkia. Luvassa on siis mielenkiintoista dialogia kahden lähtökohdiltaan hyvin erilaisen asuinympäristön tavasta kohdata terveyden ja kestävän kehityksen vaatimukset.

Webinaarissa kaupunkien edustajat kertovat omista ratkaisuistaan ja vastaavat ennakkoon lähetettyihin kysymyksiin. Lahdesta puheenvuoron pitää kaupunginjohtaja Pekka Timonen. Tieteen yhdistämisen näkökulmaa pohtii emeritusprofessori Tari Haahtela Helsingin yliopistosta.

Tilaisuuden tieteen yhdistämistä pohtivan osan juontavat Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Marina Erhola ja tutkijaprofessori Josep M. Antó ISGlobalista. Politiikkaa valottavan osuuden juontaa johtava tutkija Jaana Halonen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta yhdessä ISGlobalin johtaja Toni Plasèncian kanssa.
Ennakkokysymyksen voi jättää ja ilmoittautumisen tehdä tapahtuman nettisivulla:

www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/advancing-planetary-health-in-europe-a-tale-of-two-cities/