Juomavesi pitää keittää edelleen Asikkalan Vesivehmaan alueella, muualla vettä ei enää tarvitse keittää

Talousveden laadun seurannassa 30.7. otetuissa näytteissä todettin Escherichia coli – bakteeria ja koliformisia bakteereita verkostoon lähtevässä vedessä. E.coli -bakteerin esiintyminen vedessä on merkki ulosteperäisestä saastumisesta. Sen syytä ei ole pystytty toistaiseksi selvittämään.

Tiistaina otettujen lisänäytteiden lopulliset ja eilen torstaina otettujen näytteiden alustavat tulokset ovat valmistuneet. Vesivehmaan verkostossa todettiin torstaina otetuissa näytteissä edelleen kohonnut määrä koliformisia bakteereja, mutta ei E.coli -bakteeria.

Muualta verkostosta otetuissa näytteissä ei todettu kohonneita mikrobipitoisuuksia.

Hympylänmäen ylävesisäiliö on edelleen irrotettuna verkostosta.

Veden laadun seurantaa jatketaan tihennetyllä näytteenotolla ensi viikolla koko verkoston alueella, jotta voidaan varmistua veden laadun säilymisestä hyvänä.

Tilapäinen vedenjakelu päättyy Vääksyssä, Salpauksen toimipisteessä ja Länsi-Asikkalan koululla tänään noin klo 17. Tilapäinen vedenjakelu jatkuu edelleen Vesivehmaan päiväkodilla.

Talousvettä kloorataan edelleen

Talousveden kloorausta jatketaan koko verkostossa ainakin ensi viikon ajan, jotta kloori ehtii vaikuttaa. Vedessä voi tuntua lievää kloorin hajua ja makua. Veden kloori ei aiheuta terveyshaittaa vaan turvaa talousveden mikrobiologisen laadun ja tappaa haitalliset mikrobit. Vesilaitos tutkii klooripitoisuutta verkostossa kenttämittauksilla.

Alue, jolla keittokehotus on voimassa, näkyy Asikkalan kunnan verkkosivuilla olevasta kartasta​ (www.asikkala.fi). Keittokehotusalueella vettä voidaan turvallisesti käyttää talousvetenä keittämisen jälkeen. Käyttöohjeita keittokehotuksen aikana löytyy yhtymän sivuilta Veden-käyttöohjeita-keittokehotuksen-aikana.pdf (phhyky.fi).

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään torstaina 12.8. klo 15 mennessä, kun uusia tutkimustuloksia on valmistunut.