Stop influenssa - pEse kädet!Stop influenssa - pEse kädet!

Kausi-influenssa- ja pneumokokki-rokotukset 2021

Rokotuksen saa pääsääntöisesti ajanvarauksella. Ajanvaraus ei vielä ole avautunut.

Kausi-influenssarokotus annetaan pääsääntöisesti ajanvarauksella koronatilanteen vuoksi ja ruuhkien välttämiseksi. Suosittelemme sähköistä ajanvarausta. Ajanvaraus ei vielä ole avautunut. Tiedotamme ajanvarauksen avautumisesta erikseen.

Rokotuksia annetaan koko loppuvuoden ajan. Jokaiselle rokotettavalle tulee varata oma aika. Ruuhkien välttämiseksi toivomme, että et tule liian aikaisin odottamaan varaamallesi ajalle. Rokotus annetaan aikuisille olkavarren yläosaan ja tämä on hyvä huomioida pukeutumisessa. Ethän tule rokotukselle, jos sinulla on kuumetta, hengitystie- tai vatsaoireita.

Jos olet tulossa loppuvuoden aikana terveysasemalle sairaanhoitajan vastaanotolle tai neuvolaan, saat rokotuksen käyntisi yhteydessä etkä tarvitse erillistä rokotusajanvarausta.

Maksuttoman rokotuksen saajat

Maksuttoman rokotuksen saavat henkilöt, jotka kuuluvat riskiryhmään tai joiden läheinen kuuluu vakavalle influenssalle erityisen alttiiden riskiryhmään. (linkit vievät THL:n sivuille):

Maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja myös henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vastaanottokeskuksissa ja vankeinhoitolaitoksissa.

Lisätietoja kausi-influenssarokotuksesta THL:n sivulta täältä.

Halutessasi samalla pneumokokkirokotteen, voit tilata rokotereseptin etukäteen täältä ja ottaa rokotteen mukaan pistettäväksi samanaikaisesti influenssarokotuksen kanssa.