Infektioylilääkäri Ville Lehtinen sai Vuoden kollega -palkinnon

INfektioylilääkäri Ville Lhetinen seisoo kuvassa pieni hymy huulillaan

Hyvinvointiyhtymän infektioylilääkäri Ville Lehtinen on saanut Arno Forsius -palkinnon Päijät-Hämeen lääkäripäivän yhteydessä tänään. Palkinto on ensimmäinen laatuaan ja sen jakoi Päijät-Hämeen Lääkäriseura ry.

Kyseessä on kunniamaininta päijäthämäläiselle lääkärille, joka on toiminut erityisen kollegiaalisesti, edistänyt lääkärin työtä ja lääkäriyttä tai tuonut esiin kollegakuntaa myönteisellä tavalla. Palkintoehdokkaita kerättiin päijäthämäläisiltä lääkäreiltä ja näistä Lehtinen erottui ehdottajien monipuolisuudessa, määrässä ja laaja-alaisissa perusteluissa.

Vuosi 2020 oli koko terveydenhuollolle valtava voimainponnistus. Palkinnon perusteluissa mainitaan, että Ville Lehtinen on toiminut haastavissa ja jatkuvasti muuttuvissa olosuhteissa poikkeuksellisen hienosti. Selkeiden ja usein päivitettyjen infektioiden torjuntaohjeiden ja koronavirustiedotteiden ansiosta koko päijäthämäläisen lääkärikunnan on ollut helpompi toimia työssään tänä haastavana aikana, perusteluissa todetaan.

Poikkeuksellisen osaamisen lisäksi hän on kyennyt arvioimaan eri tilanteet nopeasti, mutta rauhallisesti myös isojen paineiden alla. Tiedotusvälineiden kanssa toimiminen on ollut tärkeä ja erinomaisesti sujunut osa työtä.

Ville Lehtinen on poikkeuksellisen arvostettu kollega kaikkien erikoisalojen lääkäreiden ja myös muiden ammattiryhmien parissa.

Arno Forsius -palkinto on nimetty alueen lääkärikunnan Grand Old Manin kunniaksi. Lääketieteen ja kirurgian tohtori, professori Arno Forsius täyttää 92 vuotta huhtikuun 16. päivänä 2021. Hänet valittiin 20.1.2001 lääkäriseuran kolmanneksi kunniapuheenjohtajaksi.

Arno Forsius on tehnyt mittavan uran päijäthämäläisen terveydenhuollon ja tutkimuksen parissa. Hän tuli vuonna 1963 sisätautien osastonlääkäriksi Lahden kaupunginsairaalaan, vuonna 1970 sisätautien ylilääkäriksi ja sairaalan johtavaksi ylilääkäriksi ja valittiin 1986 Lahden kaupungin terveystoimen johtajaksi, jota virkaa hän hoiti eläkkeelle jäämiseensä asti, vuoteen 1992.

Vuosina 1966–1976 hän toimi puheenjohtajana Lahden kaupungin terveydenhoitolautakunnassa ja vuodesta 1972 terveyslautakunnassa. Lääketieteellisen vaikuttamisen lisäksi professori Forsius kuuluu Päijät-Hämeen tutkimusseuran perustajiin.