Iitin ja Kärkölän sote-keskuksista saa koronarokotuksen joulun välipäivinä – kotihoidossa kolmas rokotuskierros käynnissä

Koronarokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta walk-in-rokotuspisteiltä Iitin sote-keskuksesta (Iitintie 29, Kausala) tapaninpäivänä 26. joulukuuta kello 11–15 ja Kärkölän sote-keskuksesta (Opintie 1) torstaina 30.12. kello 16–19. Trion walk-in-piste on auki tapaninpäivänä 26.12. klo 11–17.

Lähiaikoina myös Orimattilaan, Nastolaan, Asikkalaan ja Hollolaan tulee uusia walk-in-rokotuspisteitä.

Walk-in-rokotuspisteet voivat ruuhkautua, vaikka henkilöstöresursseja on lisätty. Huolehdi turvaväleistä, yskimishygieniasta sekä kasvomaskin käytöstä myös rokotuspisteellä. Rokotuspisteelle voi tulla vain oireettomana.

Walk-in-rokotuspisteiltä saa ensimmäisen, toisen tai kolmannen koronarokotuksen.

  • Toisen rokotuksen saa, jos ensimmäisestä annoksesta on vähintään kuusi viikkoa.
  • Riskiryhmiin kuuluvat tai 60 vuotta täyttäneet voivat ottaa kolmannen rokotuksen, kun toisen annoksen ottamisesta on kulunut vähintään 3–4 kuukautta.
  • Voimakkaasti immuunipuutteiset saavat kolmannen rokotuksen kahden kuukauden kuluttua toisesta rokotuksesta.
  • Kaikki muut saavat kolmannen rokotuksen 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Erityisesti riskiryhmiin kuuluvien ja 60 vuotta täyttäneiden toivotaan ottavan nyt kolmansia rokotuksia.

Koronarokotuksen voi hakea myös ajanvarauksella sote-keskuksista ja Lahden Trion rokotuspisteeltä. Ajan voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista/. Aikoja lisätään järjestelmään jatkuvasti.

Kotihoidon asiakkaat saavat parhaillaan kolmansia rokotuksia koronavirusta vastaan. Säännöllisen kotihoidon asiakkaat saavat pääsääntöisesti rokotteen kotona ja kotihoito tiedottaa asiakkaita tästä. Kotihoidon kolmannen rokotuskierroksen arvioidaan kestävän useamman viikon ajan.