Henkilökuljetusten tilauksen yhteystiedot ja maksukäytäntö muuttuvat

Päijät-Soten henkilökuljetusten tilauspuhelinnumero muuttuu 1.11. alkaen, kun välityspalvelun järjestäminen siirtyy Lahden Aluetaksi Oy:lle. Käyttöön tulee myös erillinen puhelinnumero tekstiviestitilauksille. Kuljetuksen voi tilata myös sähköpostitse ja mobiilisovelluksen kautta. Palvelu on asiakkaiden käytössä ympäri vuorokauden kaikkina viikon päivinä.

Kuljetuksen voi tilata 1.11.2021 alkaen
soittamalla: 032 100 500
sähköpostitse: [email protected]
tekstiviestillä: 044 7700 790
Lahden Aluetaksi -mobiilisovelluksen kautta

Henkilökuljetuksia myönnetään vaikeavammaisille, kehitysvammaisille sekä vähävaraisille ikääntyneille, jotka eivät pysty käyttämään julkisia kulkuneuvoja. Voimassa olevat kuljetuspalvelun käyttöoikeudet siirretään välityskeskuksen järjestelmään automaattisesti eikä siirto vaadi asiakkaalta erillisiä toimenpiteitä.

Kuljetuspalveluoikeus on henkilökohtainen ja henkilöllisyyden voi pyydettäessä todentaa kuljettajalle esimerkiksi KELA-kortilla. Kaikille kuljetuspalveluasiakkaille toimitetaan kirjeitse päivitetyt kuljetuspalvelun asiakasohjeet lokakuun aikana.

Kuljetusten omavastuuosuuden maksutapa muuttuu marraskuussa

Kuljetuspalveluasiakas on tähän asti maksanut omavastuun suoraan kuljettajalle autossa. Maksutapa muuttuu, ja 1.11. lähtien Päijät-Sote laskuttaa asiakkaalta matkojen omavastuuosuudet käytettyjen matkojen mukaan kuukausittain jälkikäteen. Muutos johtuu sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain muutoksesta. Kuljetusten omavastuuosuus noudattaa joukkoliikenteen voimassa olevaa hinnoittelua.