Hengitystieinfektiopotilaiden hoito siirtyy marraskuussa takaisin sote-keskuksiin

Akuuteissa hengitystieinfektio-oireissa asiakkaita kehotetaan noudattamaan paikallisia ja valtakunnallisia ohjeita hoitoon- ja koronanäytteenottoon hakeutumisesta. Akuuteissa hengitystieinfektioissa koronavirusoirearvion voi tehdä edelleen Omaolo.fi -palvelussa tai asiakas voi olla yhteydessä Päivystysapuun 116117. Lieväoireiset asiakkaat, jotka tarvitsevat pelkän koronavirustestin, ohjataan edelleen Akuutti24:n yhteydessä toimivaan drive-in-näytteenottoon. 

Asiakkaan ollessa yhteydessä Päivystysapuun tehdään ensin hoidon tarpeen arvio. Asiakkaille, jotka tarvitsevat hoitajan tai lääkärin fyysisen vastaanoton, varataan aika omaan tai lähimpään sote-keskukseen. Laajan palvelun sote-keskuksissa on 1.11. alkaen mahdollista ottaa koronaviruksen antigeenitestejä. 

Harjun terveyden asiakkaille varataan aika Lahteen tai Nastolaan, myrskyläläisille ja pukkilalaisille Orimattilaan ja padasjokelaisille Asikkalaan. Heinolassa ja Hartola-Sysmässä jatkavat toistaiseksi entiset hengitystieinfektiopoliklinikat ja koronanäytteenotot. Asiakkaalle voidaan jättää myös yhteydenottopyyntö sote-keskukseen, jos asiakkaan asia, kuten sairauslomatodistus, voidaan hoitaa etäkontaktilla.