Heinolan kunnaneläinlääkäriksi on valittu eläinlääketieteen lisensiaatti Jenni Nieminen

Eläinlääketieteen lisensiaatti Jenni Nieminen aloittaa Heinolan kunnaneläinlääkärinä 17. tammikuuta. Jenni on valmistunut Helsingin yliopistosta 2017, ja on toiminut aiemmin kunnaneläinlääkärinä Päijät-Hämeessä sekä tehnyt kunnaneläinlääkäreiden sijaisuuksia ja päivystyksiä. Lisäksi Jenni on toiminut eläinlääkärinä Viiksistä Hännänpäähän -eläinlääkäriasemalla. Jenni asuu Heinolassa puolisonsa kanssa, ja hänellä on suomenlapinkoira, kissa, kaneja ja lihasikoja. Hän harrastaa minipossuja, partiota ja on mukana Virtapiiri-kuorossa. Vapaa-ajalla Jenni myös ulkoilee, tekee käsitöitä, hoitaa kasvimaata sekä harrastaa avantouintia.

Heinolan kunnaneläinlääkärin vastaanotto on jatkossakin Heinolan Eläinlääkäriaseman tiloissa (Reumantie 2) arkisin kello 8–16. Aiemmin Heinolan kunnaneläinlääkärinä toiminut Tuomo Tuuli jatkaa toimintaansa yksityisenä eläinlääkärinä Heinolan Eläinlääkäriasemalla. Jenni Niemisen tavoittaa Heinolan kunnaneläinlääkärin tutusta numerosta 044 729 7942. Puhelinaika ajanvarauksille ja tiedusteluille on arkisin kello 8–9. Jos eläin sairastuu äkillisesti puhelinajan jälkeen eikä puheluun heti vastata, jätä viesti vastaajaan.

Kunnaneläinlääkärit tarjoavat peruseläinlääkäripalveluita kaikille kotieläimille, ja ajan vastaanotolle voi varata pieneläimille esim. rokotusta, terveystarkastusta, ihovaivan hoitoa tai eutanasiaa varten. Kunnaneläinlääkärit tekevät myös perusleikkauksia ja hammashoitoja. Tilakäynneillä he hoitavat nautoja ja hevosia sekä ja muita kotieläimiä. Kiireellistä hoitoa vaativille potilaille (esim. haavat, tulehdukset, synnytysapu) pyritään järjestämään aina hoito, mikä voi siirtää ajanvarauspotilaiden hoitoa. Potilaiden hoitotyön lisäksi kunnaneläinlääkärit tekevät valvonta- ja neuvontatyötä sekä hoitavat eläinlääkäripäivystystä. Virka-ajan ulkopuolella kiireellistä eläinlääkärin apua tarvitseville eläimille on järjestetty eläinlääkäripäivystys numeroissa 060039120 / hyötyeläimet ja hevoset ja 0600392121 / lemmikkieläimet.