Ensi viikolla yli 16-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat voivat varata aikoja koronarokotukseen

Riskiryhmän 1 ajanvaraus 16–50-vuotiaille aukeaa ensi viikon tiistaina 16. maaliskuuta. Tällöin ajanvaraus on auki riskiryhmälle 1 kokonaisuudessaan (16-69 -vuotiaat). 16–17-vuotiaille annetaan Pfizer-BioNTechin rokotetta ja heidän rokotusaikansa varataan puhelimitse sote-keskuksista.

Tällä viikolla alueellamme annetaan noin 4 000 koronarokotusta. Tiedossa olevien toimitusmäärien mukaan 20 prosenttia väestöstä on saanut rokotuksen maaliskuun loppuun mennessä.  Rokottaminen etenee samaan tahtiin muun Suomen kanssa, ja noin 10 prosenttia alueen väestöstä on jo saanut rokotteen. 80-vuotiaista ja sitä vanhemmista jo yli 60 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen.

– Odotamme, että erityisesti ikääntyneiden aktiivisuus varata aikoja jatkuisi yhtä vilkkaana kuin tähän asti, toivoo tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen.

Yli 75-vuotiaiden ja riskiryhmään 1 kuuluvien 50 vuotta täyttäneiden koronavirusrokotukset jatkuvat.  70–74-vuotiaiden ja riskiryhmään 2 kuuluvien yli 60-vuotiaiden ajanvaraus aukeaa 22. maaliskuuta.  Riskiryhmien taustasairaudet voi tarkistaa täältä. Sote-ammattilaisten rokotuksia ei vielä laajenneta, mutta aikaisemmin aloitettujen ryhmien rokotuksia jatketaan edelleen.

Rokotteita saadaan tällä hetkellä pieniä määriä, mutta kaikki rokote-erät käytetään rokotuksiin suunnitellusti heti niiden saavuttua. Huhtikuussa rokotusmäärien arvioidaan nousevan merkittävästi, toimitusmäärät kasvavat nykyisestä.

Tietoa koronavirusrokotuksesta ja ajanvarauslinkit ryhmittäin löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista. Suosittelemme sähköistä ajanvarausta, mutta ajan voi varata myös puhelimitse oman sote-keskuksen numerosta. Jos sähköisestä ajanvarauksesta ei löydy varattavia aikoja, on kaikki rokotusajat sillä hetkellä varattu. Avaamme rokotusaikoja sitä mukaa, kun saamme rokotteita, jolloin varattavia rokotusaikoja taas löytyy sähköisestä ajanvarauksesta.

Koronavirusrokotusten arvioitu aikataulu:

Ryhmä Ajanvaraus Rokote Rokotuspiste
75 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat Ajanvaraus auki Pfizer-BioNTech Sote-keskukset ja Trion rokotuspiste
70-74-vuotiaat Ajanvaraus aukeaa 22.3. Pfizer-BioNTech Sote-keskukset ja Trion rokotuspiste
50-69-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat Ajanvaraus auki AstraZeneca Sote-keskukset ja Trion rokotuspiste
16-49-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat Ajanvaraus aukeaa 16.3. AstraZeneca
(16–17-vuotiaille
Pfizer-BioNTech)
Sote-keskukset ja Trion rokotuspiste
60-69-vuotiaat riskiryhmään 2 kuuluvat Ajanvaraus aukeaa 22.3. AstraZeneca Sote-keskukset ja Trion rokotuspiste
Sote-ammattilaiset Ajanvaraus auki rajoitetuille ryhmille AstraZeneca Trion rokotuspiste ja Työterveys Wellamo
Kotihoidon asiakkaat Rokotukset käynnissä Moderna