Ajan varaaminen

Maksuttoman ehkäisyn palvelut toimivat pääosin ajanvarauksella. Tältä sivulta löydät ohjeet ajan varaamiseksi asiakasryhmittäin. Sähköinen ajanvaraus on mahdollista Päijät-Soten opiskeluterveydenhuoltoon ja ehkäisyneuvoloihin.

Opiskelijoiden ajanvaraus (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset)

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat voivat varata ajan sähköisesti. Poikkeuksena Itä-Hämeen opiston lukiolaisten ajanvaraus hoituu puhelimitse ehkäisyneuvolan kautta.

Varaa aika ensisijaisesti sähköisesti omalle terveydenhoitajallesi. Jos omalta terveydenhoitajaltasi ei löydy vapaita aikoja, voit varata ajan myös toiselle opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajalle.

Jos et voi varata aikaa sähköisesti tai ajan varaamisessa on ongelmia, ole kesäaikana 12.8. saakka yhteydessä numeroon 044 416 3658. Sen jälkeen 13.8. alkaen voit olla yhteydessä omaan terveydenhoitajaasi. Terveydenhoitajien yhteystiedot löydät täältä.

Jos haluat ensimmäistä kertaa ehkäisykierukan tai -kapselin, voit varata ensin ajan hoitajalle sähköisesti. Hoitajakäynnillä saat kierukan-/kapselinasetukseen liittyvän ohjauksen ja hoitaja varaa sinulle ajan lääkärille, joka asettaa kierukan/kapselin. Jos sinulla on aika vaihtaa käytössäsi oleva kierukka/kapseli uuteen, ole yhteydessä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse.

Lahdessa opiskelevat toisen asteen opiskelijat voivat asioida jakelukäynneillä myös ilman ajanvarausta Lahden kaupunginsairaalan opiskeluterveydenhuollon toimipisteessä tiistaisin klo 13–15. Huomioithan, että jakelukäynti on ainoastaan ehkäisyvalmisteen noutoa varten ja sopii silloin, kun

  • käyttämäsi valmiste on maksuttomien valmisteiden listalla
  • sinulla on tarve raskauden ehkäisyyn
  • edellisestä ehkäisyneuvontakäynnistäsi on alle kaksi vuotta
  • sinulla ei ole ongelmia käyttämääsi ehkäisyvalmisteeseen liittyen ja
  • haluat jatkaa saman valmisteen käyttöä.

Jos et muista, kauanko edellisestä ehkäisykontrollistasi on aikaa, voit tarkistaa ehkäisyvalmistereseptisi voimassaolon Omakannasta. Jos resepti ei ole enää voimassa tai voimassaoloaikaa on jäljellä alle puoli vuotta, varaa aika seurantakäynnille. Jos reseptin voimassaoloaikaa on jäljellä puoli vuotta tai enemmän, varaa aika jakelukäynnille.

Opiskelijoiden ajanvaraus (korkeakoulut)

Korkeakouluopiskelijoiden osalta maksuttoman ehkäisyn ajanvarauksen ohjeiden laatiminen on kesken, mutta päivitämme ohjeet näille sivuille heti kun ne ovat tiedossa. Muissa ehkäisyneuvontaa koskevissa asioissa voit olla yhteydessä YTHS:ään.

Koululaisten ajanvaraus

Kouluterveydenhuoltoon voi Päijät-Sotessa varata ajan puhelimitse omalta kouluterveydenhoitajalta. Kouluterveydenhoitajien yhteystiedot löydät täältä.

Ehkäisyneuvoloiden ajanvaraus

Varaa aika Päijät-Soten ehkäisyneuvoloihin ensisijaisesti sähköisesti. Varaa aika oman kuntasi ehkäisyneuvolaan. Ehkäisykierukan ja -kapselin asetukseen aika tulee varata puhelimitse. Hartolan neuvolaan kaikki ehkäisyneuvonnan ajat tulee varata puhelimitse. Jos et voi varata aikaa sähköisesti tai ajan varaamisessa on ongelmia, löydät ehkäisyneuvolan yhteystiedot täältä.

Heinolan ehkäisypalvelujen ajanvaraus

Heinolan ehkäisypalveluiden ajanvarausohjeet löydät täältä.

Sysmän ehkäisypalvelujen ajanvaraus

Sysmän ehkäisypalveluiden ajanvarausohjeet löydät täältä.