Tuettujen ja valvottujen tapaamisten sekä valvottujen vaihtojen järjestäminen

Lapsen ja vanhemman väliset tapaamiset voidaan järjestää tuettuna tai valvottuna taikka valvotuin vaihdoin, jos tuki tai valvonta on tarpeen lapsen edun kannalta perustellusta syystä.

Lapsella on oikeus ylläpitää henkilökohtaisia suhteita ja yhteyttä molempiin vanhempiinsa. Lapsen edun kannalta perusteltavista syistä saatetaan tarvita tukea vanhempien tapaamisen ja vaihtojen järjestämiseen. Lapsen ja vanhemman välisiä tapaamisia tukee ja valvoo sosiaalihuollon ammattihenkilön kelposoisuuden omaava henkilö. Myös lapsen vaihtoa vanhemman luota toisen luo voi valvoa sosiaalihuollon kelpoisuuden omaava henkilö.

Tuen ja valvonnan tapa määritellään lapsen tarpeiden mukaan lastenvalvojan vahvistamassa sopimuksessa tai käräjäoikeuden määräyksessä.

Lastenvalvojan vahvistaessa tuettua tai valvottua tapaamista tai valvottua lapsen tapaamiseen vaihtoa, lastenvalvoja on yhteydessä tapaamispaikan ohjaajiin. Sopimuksen/päätöksen saatuaan tapaamispaikan ohjaajat ovat yhteydessä vanhempiin ja sopivat tapaamiseen liittyvät yksityiskohdat.

Lue lisää tuetuista ja valvotuista tapaamisista sekä valvotusta vaihdosta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

 

Perheoikeudelliset palvelut

Lastenvalvojan palvelut

Aleksanterinkatu 11,
15110 Lahti

Lastenvalvojan vastaanotolla asioidaan ajanvarauksella.

Ajanvaraus, neuvonta ja ohjaus:

 044 482 0341

Maanantai – torstai klo 11-12

Numeron ollessa varattu, puhelu ohjautuu seuraavalle lastenvalvojalle. Numerossa ei ole takaisinsoittopalvelua eikä siihen voi jättää soittopyyntöjä tai tekstiviestejä.

Varatun ajan voi peruuttaa tekstiviestillä numeroon 044 482 4079. Numeroon ei voi jättää soittopyyntöjä eikä numerosta vastata.

Ajan lastenvalvojalle voi varata myös Päijät-Hämeen hyvinvointialueen sähköisen asioinnin palvelussa: www.hyvis.fi  -> sosiaalihuollon palvelut.

Valvotut tapaamiset

Ajanvaraus 044 482 3453

Tapaamispaikat sijaitsevat Nikkilän toimintayksikössä Launeella ja Viisikon toimintayksikössä Hollolassa.