Alueen suositukset ja rajoitukset pysyvät vielä ennallaan

Hyvinvointialueen alueella koronaepidemia on edelleen leviämisvaiheessa. Uusia koronatartuntoja todettiin viime viikolla 170, ja positiivisten osuus testatuista on pysynyt edelleen huomattavan korkealla tasolla (5,3 %).

Aluehallintovirasto jatkoi viime perjantaina Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla korkean tartuntatautiriskin tilojen sulkuja lukuun ottamatta lääkinnällistä kuntoutusta ja vuonna 2008 syntyneiden tai sitä nuorempien ryhmäharrastustoimintaa. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi joukkueurheiluun käytettävät tilat, kuntosalit, uimahallit, sisäleikkipuistot sekä kauppakeskusten yleiset oleskelutilat. Rajoitus ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Päätös on voimassa 28.4.2021 asti.

Yläkoulut ovat siirtyneet tänään lähiopetukseen lukuun ottamatta Lahtea, jossa yläkoulut vuorottelevat lähi- ja etäopetusta seuraavat kolme viikkoa. Myös toisen asteen opetuksessa vuorotellaan lähi- ja etäopetusta. Muutoin alueemme suositukset ja rajoitukset ovat ennallaan tämän kuun loppuun asti.

Koronayhteistyöryhmä arvioi alueemme koronatilannetta sekä suositusten ja rajoitusten tarvetta seuraavan kerran maanantaina 19.4.