65–69-vuotiaat voivat nyt valita rokotteen – valinta tehdään ajanvarauksen yhteydessä

65–69-vuotiaat, jotka eivät ole vielä saaneet ensimmäistä rokotettaan, voivat nyt valita mRNA-rokotteen (Pfizer-BioNTech tai Moderna) AstraZenecan rokotteen tilalle. Käytettävä rokote on valittava ajanvarauksen yhteydessä joko sähköisen ajanvarauksen tai puhelinajanvarauksen kautta. Rokotteita on käytettävissä rajattu määrä, joten rokotetta ei voi vaihtaa rokotuspisteellä.

Tehosterokote annetaan samalla valitulla rokotteella. Jos yli 65-vuotias on saanut ensimmäisen rokotteen AstraZenecan rokotteella, myös tehosterokotteena on AstraZeneca. Alle 65-vuotiaille, jotka ovat saaneet AstraZenecan rokotteen, tehoste annetaan Pfizer-BioNTechin tai Modernan rokotteella.

Alueemme vähintään 16-vuotiaasta väestöstä 40 prosenttia on saanut ensimmäisen koronavirusrokotteensa, ja tällä viikolla annetaan yli 8 000 rokotusta lisää. Tällä viikolla alkavat tehosterokotukset, joten ensimmäisiä rokotuksia annetaan vähemmän.

Ajanvaraus on avattu 50–59-vuotiaille. Suosittelemme sähköistä ajanvarausta. Aktiivisen kysynnän vuoksi lähes kaikki rokotusajat on tällä hetkellä varattu sekä sote-keskuksissa että työterveydessä. Jos sähköisessä ajanvarauksessa ei ole aikoja varattavissa, kaikki ajat on varattu myös puhelinajanvarauksesta. Aikoja lisätään ajanvarausjärjestelmään sitä mukaa kun tiedämme uusien rokote-erien saapumisesta. Toivomme työterveysasiakkaiden ottavan koronarokotuksen työterveyden kautta, mikäli mahdollista. Alueellamme koronarokotuksia antavat työterveyshuollon palveluntuottajat voi tarkistaa osoitteesta paijat-sote.fi/koronavirus/koronavirusrokotukset/tyoterveyshuollon-ajanvaraus.

Sote-henkilöstö, joka ei kuulu erikseen määriteltyihin kriittistä hoitoa antaviin ryhmiin, saa rokotuksensa oman ikäryhmänsä rokotusvuorolla omasta työterveydestään.